Delegacija iz Soluna dolazi u BG

Višečlana delegacija, na čelu sa gradonačelnikom Soluna, Janisom Butarisom, boraviće u trodnevnoj radnoj poseti Beogradu od 28. do 30. oktobra.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

17:08

Default images

Delegacija stiže sa ciljem predstavljanja tog grčkog grada u Srbiji, saopsteno je danas iz Ambasade Grčke u Beogradu.

U okviru posete, gradonačelnik Soluna će se sresti sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, sekretarom za kulturu Vladanom Vukosavljevićem, predstavnicima određenih kulturnih fondacija kao i sa članovima Helenskog privrednog udruženja Srbije, navodi se u saopštenju.

Planirano je takođe da Butaris poseti beogradski Sajam knjiga, koji se održava od 26. oktobra do 2. novembra i na kojem učestvuju Nacionalni centar za knjigu (EKEVI), Matica Svete Gore i gradske biblioteke Soluna a kojima je sajamski prostor ustupljen bez nadoknade.

Inicijativa se zasniva na strateškom planu grada Soluna za otvaranje ka balkanskom tržištu i jačanje privrednih veza sa susednim zemljama, a predstavlja nastavak manifestacije turističke promocije Beograda održane u Solunu 9. oktobra.

Predstavljanje Soluna kao turističke, trgovinske, privredne, kongresne ali i gastronomske destinacije, biće održano 29. oktobra, uz podršku Alpha Banke kao glavnog sponzora, kao i kompanije Isomat, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, za ova tri dana, predstavnici oblasti turizma i obrazovanja grčkog grada imaće radne sastanke sa srpskim kolegama, radi planiranja sporazuma i saradnje.

Povodom posete gradonačelnika Soluna Janisa Butarisa Srbiji, Ambasada Grčke u Beogradu http://www.mfa.gr/serbia, u saradnji sa opštinom Soluna http://www.thessaloniki.gr/ organizuje kampanju na društvenim mrežama, u cilju promocije tzv. Nimfe Termajskog zaliva kao turističke, privredne, preduzetničke, konferencijske ali i gastronomske destinacije, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, u okviru projekta "Greece in Serbia - Grčka u Srbiji" na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/GreeceInSerbia u saradnji sa Visit Thessaloniki, http://www.facebook.com/VisitThessalonikiGreece organizuje se i internet takmičenje na kome je nagrada dvodnevni besplatan boravak za dve osobe u hotelu Hyatt Regency Thessaloniki http://www.thessaloniki.regency.hyatt.com/, saopšteno je iz Ambasade Grčke.

Više informacija o takmičenju možete saznati OVDE.

Pobedniku takmičenja, nagradu će uručiti gradonačelnik Soluna, u okviru posebnog događaja 29. oktobra za promociju tog grada kao turističke i preduzetničke destinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: