Guverner se povlači zbog studenata

Guverner meksičke države Gerero Angel Agire podneo je ostavku zbog nestanka desetine studenata koje je izazvalo proteste.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

11:10

Default images

On je, kako prenosi Rojters, odlučio da se povuče, pošto zakon ne predviđa ostavku.

O njegovoj zameni odlučiće skupština države na jugozapadu Meksika.

Agire je član levičarske Stranke demokratske revolucije (PRD) I bio je suočen sa oštrim kritikama od nestanka 43 studenata u gradu Iguala posle sukoba sa policijom 26.septembra.

Polciija je osumnjičena da je zajedno sa lokalnim kriminalcima ubila studente.

Agire je istakao da se povlači u cilju omogućavanja poboljšanja političke klime u vezi istrage.

Budite uvereni da će Agire, iako nije više na funkciji, biti spreman da doprinese istrazi”, poručio je lider PRD Karlos Navaret.

Desetine tela pronadjeno je u masovnoj grobnici u brdima oko mesta Iguala, čiji je gradonačelnik optužen da je sa njegovom suprugom I šefom policije upravljao “uklanjanjem” studenata.

Ubistvo studenata, koje je šokiralo celo zemlju I izazvalo proteste širom Meksika, samo je jedan u nizu incidenata I otkrića masovnih grobnica proteklih meseci.

Političari strahuju da bi nedostatak bezbednosti mogao da minira reforme predsednika Pena Niete koje imaju za cilj dovodjenje investicija sa namerom pospešivanje ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: