Prvi slučaj ebole u Maliju

U Maliju je registrovan prvi slučaj ebole, potvrdio je ministar zdravlja te zemlje Ousmane Kone.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

00:46

Default images

Mali je postao šesta zemlja Zapadne Afrike pogođena epidemijom ove smrtonosne bolesti, javio je Rojters.

Ministar Kone je na nacionalnoj televiziji saopštio da je ebola registrovana kod jedne dvogodišnje devojčice koja je nedavno doputovala iz susedne Gvineje, gde je epidemija ebole započela, preneo je Rojters.

Ebola i dalje predstavlja globalnu opasnost, saopštila je juče Svetska zdravstvena organizacija (SZO), izrazivši posebnu zabrinutost za zemlje najteže pogođene epidemijom smrtonosnog virusa, Gvineju, Liberiju i Sijera Leone.

"Situacija u tim zemljama i dalje je veoma zabrinjavajuća. Komitet jednoglasno smatra da ovaj događaj i dalje predstavlja opasnost po javno zdravlje od međunarodnog značaja", navodi u saopštenju SZO.

U epidemiji ebole je od početka godine umrlo najmanje 4.877 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: