"Hrvatska može biti izbačena iz EU"

Ministar branitelja Hrvatske Predrag Matić je rekao da će Hrvatska zbog postupaka branitelja biti prva zemlja koja je izbačena iz Evropske unije.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

23:02

Default images

"Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablažnjavanje u EU. Ljudi su zgroženi i zato sam proveo celu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im drugo lice branitelja, ono vedro, svetlo, optimistično", rekao je Matić odgovarajući na pitanje kako je doživeo poruku kada su branitelji prelepili tablu natpisom "Ministarstvo hrvatskih branitelja".

Matić je izjavio kako "ne može verovati da jedna militantna skupina nakon tolikih godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su im trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati".

Na pitanje zašto je bio pristao na sigurnosnu meru ulaska na sporedni ulaz u Ministarstvo, rekao je da se nikoga ne boji i da je ovoj državi već ponudio svoj život na raspolaganje, ali kaže da je "dobio nagoveštaje, direktne i indirektne, tipa: ne bi bilo lijepo da ti hodamo ispred kuće, poslužit ćemo se i drugim sredstvima".

Istakao je da podržava protest ako se svodi na demonstracije, ali da ne bi voleo "da se okrenu fizičkom ugrožavanju njegove porodice".

Ministar branitelja Predrag Matić, koji je danas ušao na glavni ulaz Ministarstva, u tom je intervjuu rekao kako više ne želi da prolazi na sporedni ulaz, jer je ministar pola miliona branitelja, pa i 4,5 miliona građana koji izdvajaju za njegovu platu, koju želi pošteno da zaradi.

U razgovoru je poručio da se braniteljima neće smanjivati prava, ali da im "niz dlaku" neće ići.

"Rešićemo i pitanje HVO-a, automobila i ortopedskih pomagala, ali treba malo vremena", rekao je ministar Matić za subotnji "Večernji list".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: