Josipović za susret s braniteljima

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da je spreman da bude medijator između Ministarstva branitelja i hrvatskih branitelja, učesnika višednevnog protesta.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

15:59

Default images

Josipović je pozvao branitelje u svoj kabinet na razgovor, ali je jedan od vođa protesta to odbio i pozvao ga da on dođe među njih.

Predsednik Udruženja Specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od organizatora petodnevnog protesta pred Ministarstvom, Josip Klem, kazao je da "očekuju da predsednik dođe u 18 sati, da im je drago da se nakon pet dana setio da hrvatski branitelji postoje, i da je bolje da Josipović dođe pred Ministarstvo nego da 100-postotni ratni vojni invalidi idu na Pantovčak".

Branitelji protestuju danonoćno ispred Ministarstva, jer smatraju da će im prava biti smanjena, i traže smenu ministra Predraga Matića zbog loše komunikacije sa njima.

Josipović je u izjavi novinarima naglasio da su oni ponos Hrvatske, da je zadatak svih da brinu o njima.

"Bitno je imati komunikaciju. Očito je da je ovaj poslednji slučaj rezultat možda i lošije komunikacije. Voleo bih, a poslao sam i poziv braniteljima, da dođu u moj kabinet da razgovaramo. Ako treba, spreman sam - kako je to bilo i kod nekih drugi protesta - da budem određeni medijator u svemu tome i videćemo šta će se dalje događati", rekao je Josipović, a prenosi agencija Hina.

Istakao je i da mu je drago da je i od Vlade, kao i "od onih koji su dobro upoznati sa situacijom", čuo da smanjenja prava branitelja neće biti.

Stopostotni ratni invalidi Domovinskoga rata i hrvatski branitelji i proteklu noć, kao i nekoliko prethodnih, ostali su ispred Ministarstva, tražeći smenjivanje ministra Predraga Matića, i njegovih saradnika.

Inače, ministar Matić došao je jutros na posao kroz glavni ulaz neometano ušavši u zgradu.

Učesnici protesta su juče, na istom mestu, održali komemorativni skup pripadnici 2. gardijske brigade "Gromovi" Nevenke Topalušić, koja je preminula tokom protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: