"Žrtvovaćemo se kad i ministri"

Sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost“ naveo je da su prosvetni radnici spremni za patriotsku žrtvu, ako to urade članovi Vlade i Skupštine.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

18:18

Default images

Prosvetni radnici su uputili pismo premijeru Aleksandru Vučiću i ministru finansija Dušanu Vujoviću, uz negodovanje zbog najave smanjenja zarada.

"Kao humanistički intelektualci spremni smo da patriotsku žrtvu pretpostavimo konformizmu u vlastitom životu", ističe se u pismu i navodi da je uslov za tako nešto da budu "vođeni ličnim primerom" članova vlade i Narodne skupštine.

U sindikatu ističu i da će biti ponosni na zemlju u kojoj zaposleni u državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, agencijama i zavodima, dele sudbinu prosvetnih radnika i žive sa 39.000 dinara mesečno.

U pismu upućenom i poslaničkim grupama i medijma, Granski sindikat prosvete "Nezavisnost" zahteva od ministra Vujovića da javno saopšti koji su to modeli dopunske zarade za prosvetne radnike, u skladu sa važećom zakonskom regulativom.

"Ili možda treba da iskoračimo u oblast u kojoj važe neki drugi zakoni", upitao je u pismu predsednik sindikata Tomislav Živanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: