Uskoro timovi protiv ebole u Srbiji

U Srbiji nema ebole, ali biće formirani timovi koji će biti spremni da reaguju ukoliko se neki takav slučaj pojavi.

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

17:57

Default images

U Srbiji nisu zabeleženi slučajevi zaraženih ebolom, ali će biti formirani timovi koji će biti spremni da reaguju ukoliko se takav slučaj pojavi, konstatovano je na današnjoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kako je saopšteno, predsednik Republičkog štaba i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da je potrebno da Ministarstvo zdravlja u koordinaciji s drugim ministarstvima i Sektorom za vanredne situacije napravi preporuke o postupanju i merama koje treba preduzeti u slučaju pojave ebole na našem području.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da u Srbiji nije zabeležen nijedan slučaj te bolesti i da Ministarstvo poštuje sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije, obavlja pojačan nadzor na graničnim prelazima i edukaciju medicinskog kadra kako bi ono pravovremeno reagovalo u slučaju pojave bolesti.

Na sednici štaba razmatrano je i pitanje uvršćivanja programa edukacije učenika osnovnih i srednjih škola za postupanje u vanrednim situacijama.

Zaključeno je da je potrebno da Ministarstvo prosvete u saradnji sa drugim nadležnim ministarstvima hitno krene u proceduru izmene postojećih nastavnih programa kako bi oblast zaštite i spasavanja stanovništva u vanrednim situacijama postala deo obrazovnog sistema Srbije.

Republički štab doneo je i odluku o ukidanju vanredne situacije u opštinama Ljubovija i Obrenovac, dok vanredna situacija ostaje na snazi u Krupnju, Bajinoj Bašti i Malom Zvorniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: