RHMZ: U naredna tri dana mrazevi

U naredna tri dana očekuju se mrazevi od -3 do -5 stepeni Celzijusa, pa bi poljoprivrednici što pre trebalo da oberu prvenstveno zakasnelo povrće,savetuje RHMZ.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

13:01

Default images

RHMZ je izdao upozorenje o mrazevima od subote do petka, koje je objavljeno i na internet sajtu www.hidmet.gov.rs

"Od sutra ujutru na većem delu teritorije Srbije očekuju se slabi mrazevi na dva metra visine do -2 stepena Celzijusa, dok se u prizemnom sloju na pet centimetara iznad tla, očekuju se i jači mrazevi do minus pet stepeni", rekla je agrometeorološkinja Zorica Radičević agenciji Beta.

Dodala je da je RHMZ izdao upozorenje s obzirom na zakasnelo povrće, a ima i neobranih jabuka i grožđa, odnosno voćarsko-vinogradarskih kultura.

"Izdali smo upozorenje da bi ljudi mogli da stignu da oberu, a prvenstveno se misli na povrće, paprike ili ako još neko ima da obere paradajz. Letos su agrometeorološki uslovi bili jako loši za povrće, a bilo je malo lepog vremena u oktobru i ostalo je još neobranog povrća, pa smo dali upozorenje da bi se to završilo", rekla je Zorica Radičević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: