DS: Vučićevi netačni podaci o APV

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin rekao je da je premijer Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije izneo netačne podatke o broju nezaposlenih u APV.

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

22:33

Default images

Vučić je tokom obraćanja poslanicima u Skupštini Srbije danas rekao da je broj nezaposlenih u Vojvodini, od kada je DS na vlasti u pokrajini, porastao za 200.000 lica.

"Vučić se pridružio nastojanjima Srpske napredne stranke da po svaku cenu preuzme vlast u Vojvodini, pa čak i po cenu davanja netačnih informacija", rekao je Vasin i dodao da zvanična evidencija Nacionalne službe za zapošljavanje govori drugačije.

Kako je objasnio, u Vojvodini je, prema zvanicnoj evidenciji NSZ, u 2000. godini bilo 231.434 nezaposlenih lica, a 2004. godine, kada je Bojan Pajtić prvi put postao predsednik Vlade Vojvodine, taj broj je iznosio 269.910 lica.

Vasin je istakao da je broj nezaposlenih u Vojvodoni, uzimajući u računicu i kraj septembra, trenutno 188.823 nezaposlena lica.

"Vojvodina je godinama najuspešniji region u oblasti smanjenja nezaposlenosti u Srbiji, tako da je u zadnjih godinu dana njen udeo u smanjenju boja nezaposlenih najveći od svih regiona u Srbiji", poručio je Vasin.

On je dodao da je Vojvodina i po svim drugim ekonomskim pokazateljima najuspešniji region u Srbiji, ili spada među prva dva regiona po uspešnosti.

"Iznošenje ovako neistinitih informacija od strane Vučića, ima isključivo politikantski karakter i ne može služiti zajedničkom cilju koji bi trebao da bude ekonomska dobrobit svih građana Vojvodine", upozorio je Vasin.

U Skupštini Srbije je na dnevnom redu bio predloženi rebalans budžeta za 2014. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: