Dačić: Srbija ne menja stav o KiM

Ministar Dačić je, povodom izjava kosovskih i albanskih lidera da je Srbija "faktički priznala Kosovo", poručio da Srbija nema nameru da promeni svoj stav.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

18:28

Default images

Srbija nije promenila svoj stav i nema nameru to da učini, rekao je Dačić.

Dodao je da ni mogućnost sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage ne ukazuje na to da je Srbija spremna da promeni svoj stav.

"I ja sam se više od 40 puta sastajao sa (premijerom Kosova Hašimom) Tačijem, pa nisam promenio stav", rekao je Dačić novinarima.

Šef srpske diplomatije rekao je da je odlaganje posete albanskog premijera Edija Rame dobra odluka, kako bi se smirile strasti nakon incidenata na utakmici Srbija-Albanija.

Prema njegovim rečima, pripreme za njegovu posetu su u toku, ali nije još precizno utvrđen program posete.

Dačić je dodao i da je jučerašnjim skupom, na kom su učestvovali predstavnici zemalja zapadnog Balkana, Srbija položila bitan ispit i pokazala se kao faktor stabilnosti u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: