Zukorlić: Bošnjaci su razočarani

Muftija Zukorlić je zabrinut da bi, zbog velikog razočaranja Bošnjaka u Srbiji, izlaznost na izbore za Nacionalni savet, u nedelju, mogla biti mala.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2014.

00:23

Default images

Zato bi, kaže, bilo veoma dobro da se na bilo koji način uključi država, vlast i premijer i da Bošnjake pozovu da u što većem broju izađu na izbore.

Oni bi, smatra, trebalo Bošnjacima da kažu da aktuelna vlast nije ona vlast od pre tri-četiri godine.

“Da im kažu da žele da Bošnjaci imaju svoje veće, a ne srpsko. To je, inače, koncepcijska razlika između mene i pojedinih političara u Sandžaku, rekao je Zukorlić televiziji Hepi TV.

Ponovio je da on potencira partnerski odnos sa državom, a da, kako je rekao, oni (bošnjački političari) pristaju na poltronski odnos sa državom.

Podsetio je da Bošnjaci sada imaju dve liste na izborima za Bošnjačko nacionano veće - jedna je “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, lojalna njemu, i druga “Bošnjačko nacionalno jedinstvo - dr Sulejman Ugljanin”.

Jasno je, kaže muftija, da će građani biti u situaciji da biraju između dve opcije. Jedna je autentična i proizlazi iz celokupnog nacionalnog bošnjačkog verskog pokreta koji se bazira na rezultatima ogromnog obrazovno-vaspitnog sistema od vrtića do Univerziteta i akademija.

A druga je, prema njegovim rečima, Ugljaninova opcija koja kontroliše nacionalno pitanje već 25. godina i “koja je učestvovala u opstrukciji formiranja veća pre četiri godine”.

“Nadam se da će građani ispravno postupiti”, rekao je muftija i dodao da bi podrškom listi broj jedan bila otklonjena nepravda koja je pre četiri godine učinjena Bosnjacima.

Zukorlić misli da je izlaz u tome da lista broj jedan dobije podršku kako bi Bošnjaci, kako je rekao, dobili priliku da kroz zvanično telo koje država priznaje ostvaruju svoje pravo na jezik, kulturu, obrazovanje….

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: