Tunis: Sukobi policije i terorista

Tuniska policija sukobila se u prestonici sa naoružanim teroristima, koji su pobegli u mesto udaljeno nekoliko kilometara od glavnog grada.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

12:44

Default images

Tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je došlo do razmene vatre. "Bezbednosne snage su opkolile kuću u gradu Oued Elil, u kojoj se kriju teroristi, a razmena vatre i dalje traje", izjavio je portparol policije Mohamed Ali Arui u izjavi za lokalni radio, a prenela je agencija AFP.

U sukobu je povređeno nekoliko policajaca, rekao je Arui u izjavi za francusku agenciju, ne želeći da navede više detalja o incidentu.

On je nešto ranije u izjavi za radio "Mozaik FM" rekao da se tuniska policija jutros, takođe, sukobila sa "dvojicom terorista" u gradu Kebili, oko 500 kilometara južno od prestonice. Oni su kasnije uhapšeni, a u sukobu je poginuo jedan privatni čuvar.

Stepen bezbednosti u Tunisu je povećan uoči parlamentarnih izbora, zakazanih za nedelju, koji se smatraju ključnima za ponovo uspostavljanje stabilnosti u toj zemlji, kolevci revolucionarnog pokreta poznatog kao "arapsko proleće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: