Proruske snage napadaju tri grada

Snage Donjecke Narodne Republike planiraju da ponovo zauzmu gradove Slavjansk, Kramatorsk i Marijupolj, izjavio je premijer DNR Aleksandar Zaharčenko.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

12:31

Default images

"Periodi intenzivnih sukoba će uslediti. Mi ćemo ponovo zauzeti Slavjansk, Kramatorsk i Marijupolj. Nažalost, bilo je nemoguće mirno rešenje staviti u središte pregovora. Mi smo jedini koji se povinuju režimu tišine", rekao je Zaharčenko, a prenele su RIA Novosti.

On je, početkom sedmice, rekao da granatiranje Donjecka podriva pregovarački proces između Kijeva i DNR.

"Nema više razgovora o prekidu vatre. Naravno da nećemo sesti za pregovarački sto s Kijevom", rekao je Zaharčenko.

Vlasti DNR u više navrata su isticale da samoproglašena republika nikada neće postati deo Ukrajine, a prošle sedmice Zaharčenko je najavio planove o izdavanju pasoša DNR.

Prema podacima UN, u sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila poginulo je oko 3.700 ljudi, a više od 9.000 njih je povređeno. Dve strane dogovorile su 5. septembra prekid vatre na sastanku trilateralne Kontakt-grupe o Ukrajini u Minsku, ali je od tada Donjeck u više navrata granatiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: