Haradinaj: Ne sedimo skrštenih ruku

Kandidat za premijera koalicije VLAN Ramuš Haradinaj rekao da je ta koalicija odlučila da se obratiti Atifeti Jahjagi za objašnjenje povodom političke blokade.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

16:15

Default images

Haradinaj je ocenio da je predsednica učinila veliki propust kada nije našla za shodno da razmatra zahtev srpske zajednice u kosovskoj skupštini koja je od nje po prvi put zatražila tumačenje ustava, prenose prištinski mediji.

"Mi smo danas doneli odluku kao koalicija da se obratimo predsednici Kosova za prethodno objašnjenje kako da izadjemo iz ove situacije",
rekao je Haradinaj.

Lideri koalicije VLAN (Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Samoopredeljenje) sastali su se danas da razmatraju koje će korake preduzeti kako bi se prevazišla politička kriza na Kosovu.

Haradinaj je posle sastanka kazao da ako predsednica Kosova neće ništa da preduzme onda koalicioni blok neće sediti skrštenih ruku.

"Ušli smo u fazu delovanja. Veliki je apsurd ne samo da (Hašim) Tači vlada sa 36 poslanika nego i odgovor presednice na zahtev nealbanskih zajednica. U slučaju da presednica Kosova odgovari i koalicionom bloku kao što je odgovorila poslanicima nealbanskih zajednica onda će koalicioni blok preduzeti mere", rekao je Haradinaj.

Kosovska presednica Atifete Jahjaga je odbila da pošalje ustavnom sudu zahtev za razjašnjenje tačke 127, što je tražilo 17 poslanika nealbanskih zajednica.

Ta tačka kaže da je "na poslanicima da nadju rešenje da biraju organe skupštine Kosova poštujući pravilnik o radu skupštine i ustav Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: