Opozicija Tačiju: Ne trgujemo

Opozicioni blok VLAN, povodom vesti da je Hašim Tači spreman na ustupke kako bi postao predsednik Kosova, odgovorio je da trgovina ne dolazi u obzir.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

12:04

Default images

Mediji su juče objavili da je lider DPK Hašim Tači spreman da popusti za funkciju predsednika skupštine Kosova i premijera vlade samo da bi postao predsednik Kosova.

"Mi se ne bavimo trgovinom.To je neprihvatljivo. Da pričamo o funkciji predsednika Kosova za nekoga koji nema većinu u skupštini, ne dolazi u obzir. Za DSK, ali i za koalicioni blok VLAN to je apsolutno neprihvatljivo", rekao je generalni sekretar DSK Ismet Bećiri, prenosi dnevnik "Tribuna".

Kako navode prištinski mediji, koalicija VLAN (Demorkatski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo, Samoopredeljenje) najverovatnije će se obratiti ustavnom sudu da razjasni i objasni u detalje tačku 127 odluke ustavnog suda.

Kosovska presednica Atifete Jahjaga je odbila da pošalje ustavnom sudu zahtev za razjašnjenje tačke 127, što je tražilo 17 poslanika nealbanskih zajednica.

"S obzirom na to da to nije učinila presednica Kosova, najverovatnije ćemo učiniti mi kao poslanici koalicije i pitati ustavni sud šta znači tačka 127, ali ne tražimo novu odluku ustavnog suda nego razjašnjenje te tačke u detalje", rekao je kandidat VLAN za premijera Ramuš Haradinaj.

On je dodao da je zabrinut kako se predsednica ophodi prema nealbanskim zajednicama koje daju veliki doprinos u prevazilaženju aktuelne političke situacije, prenose prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: