Hrvatski vojnici na vežbi u Srbiji

Vlada Hrvatske odobrila je prelazak državne granice pripadnicima hrvatske vojske da bi u novembru u Srbiji učestvovali u zajedničkoj vežbi "Platinium Wolf 15".

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

12:52

Default images

U toj vežbi, pored vojnika Srbije i njih 10 iz Hrvatske, učestvovaće i vojnici nekoliko država članica NATO-a i Partnerstva za mir. Precizira se da je reč o pripadnicima oružanih snaga Albanije, Bugarske, Makedonije, Rumunije i SAD.

U odluci hrvatske vlade navodi se da je cilj vojne vežbe "uvežbavanje rada s nesmrtonosnim oružjem u operacijama podrške miru".

Troškovi vežbe u Srbiji iznose 50.000 kuna (6.500 evra) i već su uključeni u finansijski plan Ministarstva odbrane za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: