Bandiću godinu dana pritvora?

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić mogao bi da provede u istražnom pritvoru godinu dana, zbog velikog broja svedoka koji treba da budu ispitani.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

08:43

Default images

Hrvatski mediji navode da je tužilaštvo predložilo 270 svedoka, ali bi taj broj mogao da bude i veći što bi produžilo Bandićev boravak iza rešetaka.

Navodi se da je u slučaju bivše županice Marine Lovrić Merzel ispitano 110 svedoka i da je ceo postupak trajao pet meseci, što dovodi do zaključka da bi zagrebački gradonačelnik mogao da bude u pritvoru bar 10 meseci.

Kako prenosi index.hr, hrvatsko Tužilaštvo je veoma nezadovoljno odlukom sudije Zdenka Posavca, koji je uhapšenima, Bandiću, Slobodanu Ljubičiću i Miru Lacu odredio kauciju od 100.000 kuna, iako im je prethodno određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

“Žalićemo se na ovakvu odluku jer smatramo da sudija nije trebalo da prihvati kauciju koju je, za sada, položio samo Laco“, navodi se iz Tužilaštva.

Bandić je nedavno uhapšen po optužnici za zloupotrebu službenog položaja i korupciju, a potom mu je određen pritvor od 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: