Priznao pomaganje pljačkašu sefova

Treće osnovno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa osumnjičenim za prikrivanje pljačkaša sefova u Vojvođanskoj banci na Novom Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.10.2014.

14:44

Default images

Osumnjčeni D.S. priznao je da je jednom prilikom prisustvovao izvršenju teške kradje koju je obavio Slavko Marinković, rekao je za Tanjug tužilac Boris Pavlović.

Prema sporazumu sa tužilaštvom, D.S. je priznao krivično delo prikrivanje za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a taj sporazum treba da potvrdi sudija za prethodni postupak, dodao je tužilac.

Marinković, koji je u pritvoru, nije priznao nijedno krivično delo, a na teret mu se stavlja šest pljački sefova.

Samo iz jednog sefa, čijoj pljački je prisustvovao D.S. odneo je 50.000 evra. D.S je za ćutanje dobio 5.000 evra od Marinkovića.

Marinković je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je u više navrata od februara do juna ove godine pljačkao sefove građana u filijali Vojvođanske banke na Novom Beogradu, iz kojih je odnosio novac, zlatni nakit, satove i druge dragocenosti.

Sumnja se da je najpre zakupio sef na svoje ime u toj filijali u Bulevaru Mihajla Pupina, kako bi obezbedio sebi bezbedan ulazak u trezor banke.

Nakon registrovanog ulaska, iskoristivši nepažnju službenika banke, uz pomoć šrafcigera uz minimalna oštećenja otvarao je sefove, uzimao celokupan sadržaj, stavljao ga u svoju torbicu, zatvarao vratanca sefa i uz propisanu proceduru odjavljivao se kod službenika banke i izlazio iz nje.

Prilikom pretresa stana kod osumnjičenog je pronadjena i odredjena količina droge, saospstila je ranije policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: