"EU da pripremi ukidanje sankcija"

Šef diplomatije Nemačke Frank-Valter Štajnmajer kaže da EU treba jasno da formuliše kriterijume prema kojima može biti doneta odluka za ukidanje sankcija Rusiji

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

22:00

Default images

"Iako još nije nastupio trenutak za ukidanje sankcija, mi treba da se pozabavimo time šta uraditi dalje", rekao je on u intervjuu za "Zajt" čiji su izvodi stavljeni na veb-sajt tog nedeljnika.

Prema njegovim rečima, EU još nije odlučila koji preduslovi treba da budu ispunjeni za ukidanje sankcija, rekao je on.

On je takođe pozvao na brzo ispunjavanje sporazuma iz Minska o deeskalaciji situacije u Ukrajini, prenela je ruska agencija Tas.

Prema rečima Štajnmajera, u ovom trenutku je bitno povlačenje vojnika i teškog naoružanja iz zona razdvajanja, osiguranje kontrole granice i održavanje izbora u oblastima pod kontrolom proruskih snaga samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: