Kubanski lekari u zapadnoj Africi

Grupa od oko 50 kubanskih lekara i medicinskih sestara doputovala je danas u Liberiju da bi pomogla u lečenju obolelih od ebole.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

14:15

Default images

Avion kubanske nacionalne kompanije, sa 51 članom medicinskog kubanskog osoblja, sleteo je na međunarodni aerodrom u Monroviji. U toku dana će u susednu Gvineju stići još jedna grupa od 40 kubanskih lekara, preneo je Rojters.

U najnovijioj epidemiji ebole umro je više od 4.500 ljudi u zapadnoj Africi, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu.

Odbor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne situacije održaće kasnije u toku dana sastanak na kome treba da preispita razmere epidemije ebole i utvrdi da li su potrebne dodatne mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: