Klinton: Stari konj bi još da trči

Bivši američki predsednik i supruga Bil i Hilari Klinton glavna su lica kampanje koju demokrate vode u delovima SAD u kojima je Barak Obama veoma nepopularan.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

11:23

Default images

Dok se spekuliše da bi Hilari Klinton mogla da, po drugi put, uđe u predsedničku trku 2016., ovaj politički par „pokrio“ je političku mapu povodom izbora za Senat 4.novembra, prisustvujući skupovima za pridobijanje izbornih fondova i glasača za kandidate demokrata.

U državama poput Arkanzasa, Severne Karoline i Kolorada Klintonovi su slamka spasa u vreme kada je demokratama potrebno značajno ime da bi pridobili pristalice, tvrdi AP.

U aktuelnoj kampanji posebno je u svom elementu bivši predsednik.

"Osećam se kao stari trkački konj u štali i potrebno me je samo izvesti na stazu, potapšati i mogu još da trčim", kazao je on na nedavnom skupu demokrata u Njuhemšajru.

Obama se uključio u kampanju u državama koje su naklonjene demokratama, Merilend I Ilinois, a Klintonovi idu u one države u kojima predsednik nije od pomoći.

Klintonovi su snažna snaga za pridobijanje fondova za izbore, potvrdio je demokrata Stiv Izrael dodajući da ne postoji nijedna država u kojoj oni nisu prihvaćeni.

Samo ove nedelje je Hilari Klindon prikupila oko 3,5 miliona dolara u Kaliforniji za novembarske izbore za Senat, uključujući i 2,2 milion dolara u Holivudu na manifestaciji sa velikim donatorima Džefrijem Kacenbergom i Stivenom Spilbergom.

Hilari Klinton, kako se očekuje, objaviće, nakon novembarskih izbora, da li će biti na raspolaganju demokratama za predsedničke izbore.

I Bilu Klintonu rokovnik je pun termina I poseta raznim američkim državama u kojima se bori za novac potreban za kampanju demokrata.

On je uspeo da pridobije brojne mlade da se opredele za demokrate, potvrdio je Robert Meklarti, jedna od direktora kampanje demokrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: