Granatiranje Donjecka, jedna žrtva

Najmanje jedna osoba je poginula, a pet je povređeno tokom prethodnog dana u Donjecku, koji je pod kontrolom prorusakih aktivista, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

10:35

Default images

Distrikti Kirov i Kalinin, koji se nalaze jugozapadno i severno od centra grada, žestoko su granatirani u utorak i tokom cele noći, da bi se u sredu situacija smirila.

"Jedan civil je poginuo u sukobima, a pet je zadobilo povrede" navedeno je u saopštenju skupštine grada Donjecka.

Iako je sporazum o prekidu vatre između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista postignut 5. sepetembra, na nekoliko lokacija u Donjecku, uključujući aerodrom svakodnevno se razmenjuje vatra.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, od izbijanja sukoba u aprilu u Ukrajini je poginulo 3.700 ljudi, dok je 600.000 bilo primorano da napusti svoje domove na istoku zemlje, od kojih je trećina otišla u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: