Kurdima treba pojačanje

Kurdski borci sirijskog pograničnog grada Kobanea čekaju na pojačanje posle žestokog napada džihadista Islamske države, koji su počeli pre skoro 48 sati.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

09:08

Default images

Džihadisti ID u istočnom delu Kobanea razmenjivali su vatru sa kurdskom milicijom na zapadu i bilo je izveštaja o eksplozijama, verovatno automobila bombi, saopštila je mreža aktivista Sirijske opservatorija za ljudska prava.

Ukupno 30 džihadista i 11 kurdskih boraca ubijeno u protekla 24 sata, navodi Observatorija sa sedištem u Velikoj Britaniji i dodaje da je dovodeno pojačanje "kao rezultat dnevnih gubitaka u Kobaneu".

BBC dodaje da su novi borbe usledile pošto je Turska saopštila da će dozvoliti iračkim Kurdima - pešmerga borcima da pređu (iz Turske) u Siriju gde se vode borbe sa džhadistima ID.

Međutim, lokalni kurdski zvaničnik u Siriji Idris Nasen rekao je da nema ideju kada bi to moglo da se desi, navodi novinska agencija AFP.

AFP ukazuje da je grad je postao presudno bojište u ratu protiv ID koja se bori da proširi područja pod svojom kontrolom u Iraku i Siriji, gde je proglašen islamski kalifat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: