Vlast ne nudi ništa, protest u toku

Lider studenata u Hong Kongu saopštio je da verovatno studenti neće učestvovati dalje u razgovorima pošto gradski zvaničnici nisu predložili ništa značajno.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

08:32

Default images

Predstavnici studenata i gradskih zvaničnika Hong Konga u utorak su pregovarali kako bi višenedeljne demonstracije bile okončane. Demonstranti planiraju da danas marširaju od svog glavnog kampa do rezidencije lidera Hong Konga Leung Čun Jinga, prenela je agencija AFP.

Gradski zvaničnici su, posle sinoćnih razgovora, izrazili nadu da će se održati nova runda pregovora, ali današnja izjava lidera studenata raspršila je takva očekivanja, ocenila je francuska agencija.

"Vlada mora da pronađe način da reši ovaj problem, ali ono što ona nudi nema nikakvu praktičnu sadržinu", rekao je generalni sekretar Federacije studenata Hong Konga Aleks Čou, koji je dodao da "što se tiče pitanja hoće li biti razgovora u budućnosti, to je nešto što nije odlučeno".

Čou je rekao da demonstranti uskoro neće otići sa ulica.

Smatra se da su pregovori jedini način da se okonča skoro jednomesečni protest na ulicama Hong Konga.

Demonstranti traže da se 2017. godine održe slobodni izbori za prvog čoveka Hong Konga i da aktuelni lider odmah podnese ostavku.

Ako bi se odustalo od pregovora, neki analitičari smatraju da bi moglo da dođe do sukoba između policije i demonstranata na ulicama, kao što se to dogodilo prošle sedmice, navela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: