Uskoro sajt o pregovorima sa EU

Sajt o pregovorima o članstvu Srbije u Evropskoj uniji trebalo bi da bude postavljen do kraja meseca ili najkasnije, polovine novembra, rekla je Tanja Miščević.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

23:51

Default images

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević je u izjavi Tanjugu objasnila da će se na sajtu nalaziti sva dokumenta koja važna za pregovarački proces, izuzev pregovaračke pozicije za poglavlje 32 (Finansijska kontrola), koja će biti objavljena na dan održavanja međuvladine konferencije i otvaranja pregovora u tom poglavlju.

"Kao što nećete na sajtu EU naći način na koji će ona pregovarati o sporazumu o trgovini i investicijama sa SAD, ne možete naći ni pregovaračku poziciju za 32 do momenta otvaranja. Tog dana, kada nam je međuvladina konferencija, tada će se pregovaračka pozicija naći na sajtu", rekla je Miščević.

Prema njenim rečima, sajt će biti postavljen da bi se povećala efikasnost pregovaračkog procesa, ali i da bi se javnost bolje upoznala s tokom pregovora.

Miščević je podsetila da je od početka pregovora prošlo godinu dana i da je do sada problem informisanosti apostrofiran kao najvažniji.

"I sami smo primetili da je količina dokumenata s kojima radimo i koje razmenjujemo, postala veoma teška da se prati kroz mejlove", rekla je ona.

Posledne dve nedelje traje proces izbora ponuđača za sajt, koji će biti jednostavan i bez mnogo grafičkih elemenata.

"Tražili smo da sajt bude 'islandska varijanta', odnosno sajt koji neće biti živopisan, u smislu da ima mnogo sličica, već da na njemu bude mnogo postora za informacije najrazličitije vrste. Centralna tačka će biti dokumenta koja su nam važna za pregovarački proces", istakla je Miščević.

Ona je dodala da, kada se jednom postave na sajt, dokumenta neće biti zaštićena od gledanja i korišćenja, već će moći da ih čitaju svi zainteresovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: