Produžena godina studija na budžetu

Vlada Srbije omogućila je studentima koji su poslednju godinu redovnog trajanja studija (2013/14) bili na budžetu da zadrže taj status i tokom produžene godine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

15:45

Default images

To znači da je Vlada Srbije, današnjim zaključkom, omogućila studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2010/11. odnosno 2011/12. godine da zadrže pravo finansiranja iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nakon sednice vlade.

Dosadašnje zakonsko rešenje, kako je navedeno, to pravo omogućavalo je studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2006/07. do 2009/10 godine.

Ministarstvo prosvete pozvalo je visokoškolske ustanove da studente u takozvanu produženu godinu upisuju u skladu sa današnjim zaključkom vlade.

Ministarstvo je pozvalo ustanove i da, akademcima koje su već upisali u produženu godinu, a koji na osnovu zaključka zadržavaju pravo na finansiranje iz budžeta, usklade status, kao i da vrate naplaćenu školarinu i eventualne druge troškove.

Zaključak Vlade Srbije rezultat je dogovora Ministarstva prosvete sa Studentskom konferencijom univerziteta Srbije postignutog 10. oktobra, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: