Brisel bez komentara o Rami

U EU nisu želeli da komentarišu izveštaje beogradskih medija da premijer Albanije Edi Rama zahteva da mu se tokom posete Srbiji predaju ključevi Beograda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

15:03

Default images

“Mi nikada ne komentarišemo medijske izveštaje i nije na nama da se bavimo protokolarnim pitanjima bilateralnih odnosa trećih zemalja”, rekao je za Tanjug Peter Stano, portparol komesara za proširenje Štefana Filea.

On je podsetio da je EU preko svojih misija u Beogradu i Tirani pozdravila zajedničko saopštenje Rame i premijera Srbije Aleksandra Vučića da će se poseta održati 11. novembra.

Unapredjenje odnosa u regionu je svima u interesu”, ukazao je on.

U današnjoj “Politici” i nekim drugim medijima pojavili su se navodi da Rama zahteva da mu beogradski gradonačelnik uruči ključeve grada, kao i da tokom boravka u Srbiji obidje Preševo, što je ocenjeno kao “neuobičajeno”.

Stano je potvrdio da će File i evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Jirki Katajnen sutra učestvovati na regionalnoj konferenciji ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog balkana u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je juče u Briselu najavio sastanak ministara spoljnih poslova i finansija zemalja Zapadnog Balkana u Beogradu biti održan u četvrtak, kao sto je i planirano, uprkos strastima koje su se uzburkale nakon incidenata na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: