Tačijevi ministri sutra u Beogradu

Kosovski ministri spoljnih poslova i ekonomskog razvoja, Enver Hodžaj i Fadilj Ismailji, učestvovaće na sutrašnjem ministarskom sastanku zemalja regiona.

Izvor: Beta

Sreda, 22.10.2014.

14:04

Default images

To je na današnjoj sednici Vlade Kosova saopštio premijer Hašim Tači.

"U okviru susreta koji su organizovani u Berlinu na nivou premijera zemalja regiona, na sutrašnji sastanak koji se održava na ministarskom nivou u Beograd će putovati ministri Fadilj Ismalji, ministar ekonomskog razvoja i ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj. Oni će na sastanku biti u istom svojstvu kao i ministri drugih država regiona", rekao je premijer Kosova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije da će taj skup biti održan po takozvanoj Gimnih formuli, koja predviđa da učesnici budu predstavljeni samo svojim imenom, odnosno da neće biti "statusno problematičnih pitanja".

Prema Dačićevim rečima, glavna tema regionalne konferencije biće ekonomsko upravljanje, zbog čega su pozvani ministri ekonomija ili finansija, ministri spoljnih poslova zemalja regiona, a da će EU predstavljati komesar za proširenje Štefan File.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: