Turci hapse policijske zvaničnike

Turske vlasti pokrenule su novu operaciju hapšenja visokih policijskih zvaničnika osumnjičenih za ilegalno prisluškivanje više istaknutih političara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

12:50

Default images

Meta operacije su 18 policijskih zvaničnika u Ankari, uključujući bivšeg šefa državne obaveštajne službe Omera Altiparmaka i bivšeg zamenika šefa policije u Ankari Lokmana Krčila, izvestila je turska agencija Anadolija

Ovo je peta takva operacija od jula, u kojima je uhapšeno na desetine bivših policajaca.

Cilj operacije je obračun sa, kako je Erdogan okarakterisao, "paralelnom državom" unutar snaga bezbednosti, lojalnih njegovom nekadašnjem savezniku, bivšem imamu Fetuli Gulenu, koji se nalazi u egzilu u SAD, preneo je AFP.

Operacija je povezana sa optužbama za korupciju koje su se krajem godine pojavile protiv Erdogana i njemu bliskih ljudi, a koje su bile zasnovane na navodno prisluškivanim razgovorima.

Uhapšeni su optuženi da su oformili kriminalnu organizaciju i prisluškivali na stotine ljudi, uključujcuhi Erdogana u nastojanju da pronađu dokaze za korupciju.

Tursko tužilaštvo odbacilo je prošle sedmice optužbe protiv više od 50 ljudi, uključujući sinove dva bivša ministra, koji su se teretili za korupciju na osnovu prisluškivanih razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: