Pokušaj ubistva saradnika Porošenka

Kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Ukrajini i bliski saradnik predsednika Petra Porošenka Volodimir Borisenko bio je sinoć meta oružanog napada.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

12:42

Default images

Borisenko je preživeo napad zahvaljujući panciru, saopšteno je iz njegove partije Narodni front.

Posle napada granatom Borisenko je hospitalizovan i nalazi se u bolnici zbog pretrpljenog šoka, što je prvi takav prijavljeni napad u kampanji za izbore koji se u nedelju održavaju u Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

Ukrajinska agencija Interfaks navodi da je Porošenko danas naredio načelniku bezbednosne službe Ukrajine (SBU) Valentinu Nalivajčenku da odmah pokrene istragu o pokušaja ubistva parlamentaranog kandidata.

Sekretar za štampu ukrajinskog predsednika Svjatoslav Ceholko rekao da je predsednik Porošenko načelniku SBU dao 24 sata da otkrije detalje vezane za taj napad.

Borisenko je napadnut dok je napuštao svoj dom u Borispilu kod Kijeva, pošto mu je pod noge bačena bomba ručne izrade.

Policija je navela da je reč o granati, ali nije saopštila detalje o tome koliko je napadača bilo uključeno u sinoćni napad.

Borisenko nosi pancir od kada je počeo da prima telefonske pretnje, dodaje Rojters.

Porošenko je objavio da će prevremeni parlamentarni izbori u Ukrajini biti održati 26. oktobra pošto je potpisao dekret o raspuštanju Vrhovne rade, u avgustu, uoči samita u Minsku, u Belorusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: