"Pogrešno tumačenje izjave o UKR"

Moje reči iz intervjua datog za jedan američki magazin, o navodnom predlogu Rusije za podelu Ukrajine, pogrešno su protumačene, izjavio je Radoslav Sikorski.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

11:44

Default images

U intervjuu za magazin "US Politico", bivši ministar spoljnih poslova Poljske i predsednik parlamenta Radoslav Sikorski je citiran da je rekao kako je ruski predsednik Vladimir Putin 2008. godine tadašnjem premijeru Poljske Donaldu Tusku predložio mogućnost podele Ukrajine, preneo je TASS.

"Razgovor sa 'Politikom' nije bio autorizovan. Neke od mojih reči su pogrešno protumačene", napisao je Sikorski na Tviteru.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Pesmkov odbacio je kao 'besmislicu" članak objavljen u američkom magazinu.

"Prvo, ne poznajem dobro delatnost tog izdanja. U celini je ta informacija slična besmislici", rekao je za ruski portal "gazeta.ru" Peskov.

U članku objavljenom 19. oktobra, Sikorski je citiran kako kaže da je ruski predsednik nazvao Ukrajinu veštačkom državom i da je grad Lavov, na zapadu Ukrajine, zapravo poljski grad i predložio da ga zajednički podele.

Sikorski je rekao da Tusk srećom nije odgovorio na to pitanje jer je znao da ga snimaju.

Ruska agencija podseća da ovakva izjava nije prva i da su se u septembru u štampi pojavile izjave pripisane odlazećem predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu iz njegovog telefonskog razgovora s Putinom, u kom je ruski predsednik, navodno, rekao da bi Rusija u slučaju potrebe mogla da zauzme Kijev za dve nedelje.

Iz Kremlja je tada saopšteno da su te reči bile istrgnute iz konteksta i da su imale potpuno drugačiji smisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: