Dva puta obijena kuća povratnika

Povratnik Gojko Dabižljević (70) izjavio predstavnicima Vlade Kosova da su u ponedeljak u njegovu kuću u Drsniku kod Kline dva puta upadali maskirani ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

20:32

Default images

Prema njegovim rečima, prvi put maskirani ljudi su upali u kuću juče oko podneva, kada nije bio u kući i tada su, kako je rekao, sa stola odneli mobilni telefon.

Drugi upad, kao je rekao Dabižljević, dogodio se uveče, u 20 sati, kada su u kuću ušle tri maskirane osobe, koje su bile naoružane noževima i od njega na srpskom jeziku tražili novac.

"Govorili su srpski jezik bolje od mene. Odgovorio sam im da mogu da me kolju, ali da ja nemam novca. Gurnuli su me na krevet i počeli da pretražujeju po stvarima i stolu. Tamo su našli 1 evro i 50 centi i to su uzeli. Posle su pretražili i druge dve sobe, a zatim su
otišli", rekao je Gojko Dabižljević tokom razgovora sa ministrom za povratak i zajednice u Vladi Koosva Daliborom Jevtićem koji je zajedno sa zamenikom predsednika opstine Klina, Enverom Berišom i komandirom policije u Klini, Redzom Berišom obišao ovog povratnika.

Povratnik Gojko je pojasnio i da je po odlasku maskiranih napadača iz svog dvorišta video da komšijina kuća gori, ali da ne zna da li je kuća zapaljena pre ili nakon što se dogodio drugi upad u njegovu kuću. On je pokazao i veliku rupu na ulaznim vratima, koju su, kako je rekao, načinili maskirani provalnici.

Komandir policijske stanice u Klini Redz Beriša potvrdio je Beti da je sinoć obavljen razgovor sa Gojkom Dabižljevićem o upadu u njegovu kuću i da je istraga u toku.

Gojko Dabižljević živi u komšiluku srpske povratničke porodice, čiju su kuću sinoć zapalili nepoznati počinioci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: