Đakovčani: Pomoć za povratak kući

Predstavnici Udruženja Đakovčana zatražili su danas pomoć od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da interno raseljenim iz Đakovice budu obnovljene kuće.

Izvor: Beta

Utorak, 21.10.2014.

20:16

Default images

Nakon sastanka sa zamenikom direktora Željkom Jovićem i pomoćnicom Malinkom Mitrović, predsednik Udruženja Djakovčana Dkjokica Stanojević je naveo da su ujedno zatražili pomoć od Kancelarije da im se omogući obilazak groblja, kao i obeleževanje verskih praznika u Manastiru Uspenje Presvete Bogorodice u Djakovici.

Djakovčani su izrazili uverenje da će Kancelarija za KiM preduzeti sve mere da im zahtevi budu ispunjeni.

Raseljeni Djakovčani od prošle godine ne idu na groblja, niti slave slavu, Božić i Uskrs u Djakovici. "Ta mogućnost nam je uskraćena, jer Kfor i Euleks ne mogu da nam garantuju bebzednost u Djakovici, nakon kamenovanja koje smo doživeli", rekao je Stanojević.

Do 1999. godine u Djakovici je živelo 12.500 Srba, a danas tamo žive samo četiri žene srpske nacionalnosti, koje su monahinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: