Đorđević služi kaznu u Nemačkoj

Bivši načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Vlastimir Đorđević, koji je u Hagu osuđen na 18 godina zatvora zbog progona Albanaca, služiće kaznu u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

18:58

Default images

U saopštenju Haškog trbunala , koje je 30. aprila potpisao predsednik Teodor Meron, navodi da će Đorđević ostati u Tribunalu dok bude čekao prebacivanje u Nemačku, a da će oznaka poverljivosti sa ove odluke biti skinuta kada Đorđevićev transfer u Nemačku bude okončan.

Tribunal saopštava gde će osudjenik služiti kaznu tek kada je završen njegov transfer u tu zemlju.

Djordjević je 2011. godine prvostepenom presudom osudjen na 27 godina zatvora, ali mu je kazna u žalbenom postupku smanjena na 18 godina.

On je osudjen za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Djordjević, koji je u to vreme bio i pomoćnik ministra policije, tereti se da je bio deo udruženog zločinačkog poduhvata sa ciljem da se protera nekoliko stotina hiljada albanskih civila sa Kosova.

Uhapšen je u Budvi u junu 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: