Projekti za prevenciju nasilja

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić potpisala ugovore za finansijsku podršku 28 projekata iz oblasti prevencije nasilja među mladima.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2014.

23:51

Default images

Sekretarijat je podržao projekte koji će obrađivati teme nasilja i diskriminacije kroz edukativne radionice, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, kampanje, kulturne dogadjaje i istraživanja.

Tepić je istakla da je Konkurs za prevenciju nasilja i diskriminacije raspisan drugu godinu za redom, te da je fokus na vršnjačkom i internet nasilju.

Kako je objasnila, pažnja je posvećena i diskriminaciji nacionalnih zajednica, osoba sa invaliditetom i romske populacije, ali su te teme u drugom planu, jer postoje sekretarijati sa velikim budžetima koji se njima bave.

"Kao sektor prevashodno zadužen za omladinu, dali smo sebi slobodu da ono što se svakodnevno odvija medju njima, a to je vršnjačko nasilje, uzmemo kao prioritet", naglasila je Tepićeva i dodala da je na konkurs pristiglo oko 200 projekata.

"Nadamo se da će krajnji rezultati i statistike iz projekata biti uporište za planiranje budžeta i sličnih sadržaja za narednu godinu", dodala je Tepićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: