Stefanović o saradnji sa Italijom

Ministar Nebojša Stefanović razgovarao s direktorkom kancelarije za koordinaciju policije Italije i direktorkom za međunarodnu saradnju Anapaolom Porci.

Izvor: Beta

Utorak, 21.10.2014.

18:05

Default images

Kako je saopštio MUP, Stefanović je ocenio da je saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Italije na svim nivoima izuzetno dobra i da postoji obostrana želja za njeno dalje unapređenje, posebno kroz razmenu iskustava i ekspertiza dveju strana.

Komentarišući proces evropskih integracija Srbije, Stefanović je kazao da MUP "čini sve kako bi ispunio neophodne uslove za što ranije otvaranje Pregovaračkog poglavlja 24 - Pravda, sloboda i bezbednost".

"Otvoreni smo za svaku vrstu predloga i pomoći koju bi Italija, ali i ostale članice EU bile spremne da nam pruže. Imenovanje eksperata sa obe strane, zaduženih za realizaciju ovog projekta, od velikog je značaja za njegovo uspešno sprovodjenje", rekao je ministar.

U saopštenju se dodaje da su se Stefanović i Porci složili da su prevencija i borba protiv organizovanog prekograničnog kriminala opšti cilj koji će dovesti do razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave nelegalnom trgovinom na prekograničnom nivou.

Porcijeva je kazala da je Italija, čija policija ima bogata iskustva u borbi protiv organizovanog kriminala, naročito teških kradja, falsifikovanja isprava, nedozvoljene trgovine drogama i ilegalnih transfera migranata, spremna da MUP-u Srbije pruži svaki vid pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: