Bez dogovora, prosvetari u štrajku

Prosvetari i ministar prosvete Srđan Verbić nisu na današnjem sastanku postigli dogovor, tako da će prosveta sutra stupiti u jednodnevni štrajk.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

15:03

Default images

Takođe je najavljen i protest na Trgu Nikole Pašića.

Četiri sindikata prosvete ni nakon razgovora s ministrom Srđanom Verbićem ne odustaju od sutrašnje obustave rada i protesta koji je prema rečima ministra bespredmetan, jer je smanjenje plata u prosveti neminovno.

"Dogovorili smo se o svemu nebitnom, ali o bitnim stvarima nismo", rekao je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević nakon razgovora predstavnika čelnika sindikata s ministrom.

On je rekao da će protest biti održan na Trgu Nikole Pašića od 13 sati, a u školama članicama te četiri sindikalne organizacije neće biti nastave.

Matijević je najavio da će tokom novembra sindikati organizovati štrajkove, s časovima od 30 minuta.

Ministar Verbić je nakon sastanka sa sindikatima novinarima rekao da je štrajk "bespredmetan, jer je smanjenje plata u prosveti neminovno".

"Da su plate u obrazovanju male, to je očigledno", rekao je Verbić i istakao da učenici ne smeju da trpe zbog nesuglasice sindikata s odlukama vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: