FSS: Nismo dali VIP ulaznicu

Fudbalski savez odbacio je navode ministra Nebojše Stefanovića da je odgovoran za ulazak na stadion osobe koja je u prenosu vređala premijera Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Utorak, 21.10.2014.

14:38

Default images

"FSS odgovorno tvrdi da niko od naših predstavnika zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio RTS-a i vređalo premijera Srbije Aleksandra Vučića dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gde se incident dogodio", navodi se u saopštenju.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je osoba koja je tokom utakmice Srbija-Albanija uletela u direktan televizijski prenos i vređala premijera Aleksandra Vučića, imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz FSS-a.

Fudbalski savez Srbije je naveo da prostor u kome se desio incident nije VIP sektor, već da je to prostor namenjen za rad nosioca UEFA televizijskih prava i da su tu mogli da uđu akreditovani radnici RTS-a i akreditovani pripadnici policije.

Savez podseća da je na meču Srbija-Albanija, prvi put u istoriji, korišćen elektronski sistem akreditovanja, koji podrazumeva lični dolazak u akreditacioni centar, gde se u aplikaciju akreditovanja na mestu događaja unose podaci o osobi, osoba se potom slika i nakon toga se štampa i plastificira akreditacija, koja se uručuje tom licu.

"Proverom kroz bazu podataka akreditacionog sistema, utvrđeno je da lice koje je izazvalo incident nije akreditovano", dodaje se u saopštenju FSS-a.

FS Srbije je još jednom izrazio žaljenje zbog viđenog incidenta i uvreda upućenih premijeru Vučiću, kao i zbog toga što su novinari i gosti u otvorenom studiju RTS-a doživeli neprijatnost prilikom profesionalnog obavljanja dužnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: