Hoće Stefanovića za lidera DS

Ponovo buna među demokratama, deo nezadovoljnih članova inicira smenu predsednika Bojana Pajtića. Peticija sa tri uslova. Stefanović: Nema pučista.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 21.10.2014.

20:50

Default images

Na adresu lidera demokrata Bojana Pajtića u narednim danima stići će pismo odbora širom Srbije sa tri zahteva, a ukoliko se o njih ogluši, nije isključeno da se vrlo brzo nađe pred bunom nezadovoljnog dela DS, koji će pokrenuti inicijativu za njegovu smenu i nove stranačke izbore.

Kako saznaju „Novosti“, jača struja u DS bi na kormilu stranke htela potpredsednika Borislava Stefanovića, a takav zahtev iznet je i na skupu koji su demokrate za vikend održale u Jagodini. Prema informacijama ovog lista, Dragan Maksimović, koji je bio kandidat za prvog čoveka novosadskih demokrata, ali je izgubio na izborima u subotu, otvoreno je u Jagodini zatražio da stranka podrži Stefanovića.

U peticiji koja ovih dana kruži po odborima širom Srbije, od Pajtića se traži da hitno iznese plan za rešavanje finansijskih problema, da prestane da raspušta „neposlušne“ stranačke filijale i da smeni Radoslava Milojičića Kenu, predsednika opštine Smederevska Palanka, i Branimira Kuzmanovića, generalnog sekretara stranke, zbog „gafa“ sa protestom protiv centra za azilante.

Neki od Pajtićevih najbližih saradnika kažu za ovaj beogradski dnevnik da lider DS nije zabrinut, jer „pučisti“ trenutno mogu da računaju na samo desetak odbora po Srbiji, među kojima su Kraljevo, Bor, Batočina...

Stefanović za „Novosti“ poručuje da u DS nema nikakvih pučističkih aktivnosti, da su „sva okupljanja, pa i ono u Jagodini u skladu sa statutima stranke i da će se sva pitanja raspravljati na partijskim organima“.

Otplata duga za nekoliko meseci

Najjači argument „bundžija“ za smenu Pajtića je loša finansijska situacija. DS je, prema podacima NBS, u blokadi već 137 dana, a trenutni iznos duga je 58,3 miliona dinara. Sekretar stranke Milan Popović kaže za „Novosti“ da ubrzano smanjuju dug i da bi u naredna dva-tri meseca trebalo u potpunosti da ga otplate i izađu iz blokade: "Nismo pozvali funkcionere da založe svoju imovinu, već ćemo dug otplatiti iz redovnih prihoda, koji na mesečnom nivou iznose oko 15 miliona dinara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: