"Vladajuća većina za plagiranje"

Odbijanje da se na dnevni red stavi dopuna Zakona o visokom obrazovanju govori da su poslanici većine za to da bude dozvoljeno plagiranje diploma, kaže Živković

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

14:38

Default images

Odbijanje skupštinske većine da na dnevni red sednice stavi dopune Zakona o visokom obrazovanju govori o tome da su poslanici većine za to da u Srbiji bude dozvoljeno plagiranje diploma i da oni koji su učinili kriminalni akt budu nosioci najviših državnih funkcija, izjavio je danas poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković.

NS će nastaviti da iznalazi načine da se predlog za dopunu Zakona o visokom obrazovanju, koji predviđa uvođenje principa akademske čestitosti, stavi na dnevni red skupštine, pošto je to vladajuća koalicija ranije danas odbila, rekao je Živković novinarima u parlamentu.

Poslednjih nekoliko meseci došlo je do poplava doktorskih i magistarskih titula, bar jedan predsednik opštine, a verovatno ih ima 20, ima dokazano plagiranu titulu, bar jedan gradonačelnik, govorimo o gradonačelniku Beograda, a sigurno ih je više, bar jedan ministar u vladi Aleksandra Vučića, dokazano je da imaju plagirane doplome i zvanja, rekao je Živković.

On je ukazao na to da je za stavljanje na dnevni red tih dopuna, koje su predložili poslanici NS, glasalo dvadesetak poslanika, dok su svi ostali bili protiv toga, što, kako smatra, govori o tome da su poslanici većine bez izuzetka za to da u Srbiji bude dozvoljeno plagiranje diploma i samim tim da ljudi koji su učinili kriminalni akt budu nosioci najviših državnih funkcija, sve do mesta predsednika Srbije ili ministra unutrašnjih poslova i gradonačelnika Beograda.

Živković je rekao da poslanici NS izražavaju zabrinutost zbog stanja u društvu, jer ako može da se krade u akademskoj zajednici, da se vrše prevare, onda je pitanje šta sve može u ostalim segmentima društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: