Kamerman blizu izlečenja od ebole

Lekari u Nebraski koji leče od ebole jednog američkog kamermana izjavili su da bi on mogao biti pušten iz karantina bolnice do kraja sedmice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

22:26

Default images

Ašoka Mukpo lečen je u Medicinskom centru Nebraske u Omahi od 6. oktobra ove godine, a ako testovi potvrde da više nije zaražen smrtonosnim virusom biće pušten.

Iako je još uvek slab, njegovo zdravstveno stanje se konstantno popravlja nakon što je primio eksperimentalni lek protiv ebole i infuziju krvi od osobe koja je preživela infekciju tim virusom.

Doktor Mark Rup rekao je da bi Mukpo mogao da bude pušten iz izolacione jedinice u narednim danima, ako američki Centar za kontrolu bolesti potvrdi da on više nije nosilac virusa ebole.

Mukpo, iz Providensa na Rod Ajlendu, zarazio se ebolom dok je kao slobodni snimatelj radio u Liberiji za televiziju NBC i druge medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: