Turska služba ubila novinarku?

Novinarka iranske televizije poginula je u saobraćajnoj nesreći u Turskoj nekoliko dana posle optužbi turskih obaveštajnih službi da je špijun.

Izvor: B92, RT

Ponedeljak, 20.10.2014.

21:54

Default images

Serena Šim, koja je imala libansko i američko državljanstvo, izveštavala je sa granice Turske i Sirije, o akcijama odbrane Kobanea od napada Islamske države.

“Naša dopisnica je ubijena po povratku sa radnog zadatka. U njen automobil je udario teški kamion“, navela je televizija za koju je Šimova radila, Press TV.

Turski mediji su naveli da je vozač kamiona uhapšen, međutim Press TV demantuje te informacije i navodi da su neposredno posle nesreće sa lica mesta nestali i kamion i vozač.

Press TV takođe navodi da ne veruje da se radi o nesrećnom slučaju.

“Pre nekoliko dana njoj je pretila turska obaveštajna služba“, navodi se u saopštenju koje prenosi Russia Today.

Šimova je u jednom od svojih poslednjih javljanja sa tursko-sirijske granice istakla da je uplašena za svoju bezbednost.

“Veoma sam iznenađena optužbama. Nemam ništa da krijem, ali se malo plašim pošto je Turska označena kao najveći zatvor za novinare. Uplašena sam time što bi oni mogli da urade protiv mene“, istakla je Šimova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: