Ubijeno 25 pripadnika Boko Harama

Najmanje 25 osumnjičenih pripadnika ekstremističke grupe Boko Haram ubijeno je u sukobima sa nigerijskom vojskom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

18:17

Default images

Islamski ekstremisti su ubili pet civila u drugom delu Nigerije, saopštili su danas vojni izvori i očevici.

Zvaničnik nigerijske vojske koji je zatražio da ostane anoniman rekao je da su pripadnici Boko Harama pokušali da u nedelju kasno uveče udju u grad Damboa, ali da ih je vojska u tome sprečila.

"Naši pripadnici su iz vatrenog oružja ubili 25 pobunjenika koji su hteli da udju u Dambou i pokrenu novi talas terora u gradu koji je ionako u ruševinama", rekao je vojni zvaničnik.

Damboa, grad u blizini granice sa Kamerunom, već mesecima je središte žestokih sukoba ekstremista i nigerijske vojske, podseća Rojters.

Kako je javila britanska agencija, očevici su rekli da su u odvojenim sukobima ekstremisti ubili pet civila u Gavi, koji se nalazi u blizni Damboe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: