"Moguće nove sankcije Rusiji"

EU bi mogla da razmotri uvođenje novih sankcija protiv Rusije ako se situacija na istoku Ukrajine pogorša, rekao je ministar spoljnih poslova Litvanije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.10.2014.

13:13

Default images

"Nije uočen napredak (u punoj primeni sporazuma iz Minska o Ukrajini). Situacija nije, takođe, popravljena. Zbog toga, ne postoji osnova za menjanje politike ili ukidanje sankcija (Rusiji)", rekao je šef litvanske diplomatije Linas Linkevičijus, prenela je agencija Tass.

Linkevičijus je dodao da ako se situacija bude dalje pogoršavala, onda će EU "zaista morati da razgovara o dodatnim merama pritiska".

"Nove sankcije, takođe, nisu isključene", rekao je Linkevičijus koji je došao u Luksemburg na sastanak šefova diplomatija 28 država članica EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: