Indonezija: Vidodo novi predsednik

Novi indonežanski predsednik Joko Vidodo položio je danas zakletvu u glavnom gradu Indonezije Džakarti, javile su agencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

08:20

Default images

Inauguraciji u parlamentu pristustvovali su brojni regionalni lideri i američki državni sekretar Džon Keri.

"Ribari, radnici, poljoprivrednici, trgovci, prodavci, vozači, akademici, vojnici, policajci, preduzimači... poručijem vam da svi treba vredno da radimo zajedno, rame uz rame, jer ovo je istorijski trenutak", rekao je Vidodo, 53-godišnji bivši guverner Džakarte i gradonačelnik rodnog grada Surakarte.

Novi predsednik je posle polaganja zakletve prošao ulicama grada u kočiji, a svečanost će se završiti večeras hevi metal koncertom, muzikom čiji je Vidodo veliki ljubitelj.

Vidodo, nekada proizvođač nameštaja koji je živeo u kućici od bambusa, pobedio je bivšeg generala Prabova Subijanta na predsedničkim izborima u julu s više od 53 odsto glasova.

Novi predsednik, koji je poznat kao Jokovi, obećao je da će se založiti za demokratske reforme, iako mu nedostaje iskustva u državnoj politici.

On je takođe bio prvi kandidat na direktnim izborima koji nema nikakve veze s vladavinom nekadašnjeg diktatora Suharta (1966-1998. godine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: