"Albanci provociraju nove sukobe"

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da Albanci u tom gradu otvoreno žele da isprovociraju nove sukobe sa Srbima čemu svedoče sinoćnji napadi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.10.2014.

12:25

Default images

Prema njegovim rečima, namera Albanaca iz južnog dela Kosovske Mitrovice bila je da molotovljevim koktelima zapale bivšu zgradu Opštine Kosovska Mitrovica.

"To je ravno pokušaju ubistva ljudi koji su bili u zgradi. U tom objektu je služba Civilne zaštite, legalna institucija koja se bavi pomoganjem građana severne Kosovske Mitrovice i čitavog severnog dela Kosova", naveo je Rakić.

On je u saopštenju ocenio da napad na zgradu predstavlja napad na sve Srbe na severu Kosova i, istovremeno, na sve Srbe u Pokrajini.

Rakić je osudio sve oblike nasilja, kako one koji se dešavaju na Kosovu i Metohiji, tako i one u centralnoj Srbiji, ističući da su oblici nasilja na Kosmetu nesrazmerno opasniji u odnosu na one u drugim delovima Srbije.

"Organi bezbednosti na Kosovu i Metohiji nisu maksimalno posvećeni održavanju mira i stabilnosti, stoga i incidenti na etničkoj osnovi u Pokrajini imaju sasvim drugačiju oštricu i cilj, u odnosu na incidente u drugim delovima Srbije", kazao je Rakić.

On je upozorio da mogu nastati, kako je rekao, mnogo teže posledice, ako Albanci iz južnog dela Mitrovice nastave sa provokacijama.

Rakić je izrazio zahvalnost srpskoj zajednici na severu Kosovske Mitrovice što nije nasedala na poslednje provokacije Albanaca, i istakao da je time pokazala zrelost i spremnost na suživot na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: