Marfi: Ostavite lične motive

Svi problemi oko konstituisanja institucija Kosova mogu da budu rešeni ako političari ostave po strani lične planove rekao je američki senator Kristofer Marfi.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.10.2014.

11:22

Default images

"Nemam neki stav ili određeno uverenje o tome kako treba da izgleda buduća vlada, ali kao istinski prijatelj Kosova želim da vidim kako političari ostavljaju po strani svoje lične motive i da sednu za pregovarački sto i da nađu rešenje za novu vladu, rekao je Marfi u intervjuu za "Koha ditore".

Tako bi prijatelji Kosova u inostranstvu mogli ponovo da budu istinski aktivni partneri, dodao je Marfi.

Prema njegovim rečima, što se duže odlaže formiranje institucija nakon izbora 8. juna, to će teže biti prijateljima Kosova da budu istinski prijatelji.

Marfi je dodao da Kosovo kao mlada demokratija nema vremena da troši mesece i mesece na unutrašnja politička sporenja, kada ima mnogo spoljnih pitanja koje treba rešiti.

Komentarišući hapšenje imama osumnjičenih za podsticanje mladih za odlazak u džihad, Marfi je rekao da treba istražiti razloge zbog kojih mlade privlače radikalni islamisti.

Prema njemu, Kosovo služi kao primer za čitav region i svetu po pitanju poštovanja krivičnog zakona i sprovođenja zakona o borbi protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: