ZG: Bandić proveo noć u policiji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zajedno sa više saradnika uhapšen u nedelju zbog sumnje za korupciju, noć je proveo u policiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.10.2014.

10:21

Default images

Do dva časa ujutro trajao je pretres Bandićevog stana u Zagrebu. Uz Bandića su uhapšeni i njegov bliski saradnik, predsednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i preduzetnik Petar Pripuz, vlasnik firme Cios koja se bavi sakupljanjem i primarnom preradom industrijskog otpada. Oni su takođe noć proveli u policiji, a danas će ih ispitati istražni sudija.

Prema nezvaničnim informacijama, uz Bandića, Ljubičića i Pripuza uhapšeno je još 16 osoba, većinom iz zagrebačke gradske uprave.

Zamenica gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je da je najvažnije da u ovom trenutku grad funkcioniše i poručila da nema razloga za brigu.

Policija je potvrdila da je uhapšeno više osoba zbog niza koruptivnih radnji, zloupotrebe položaja i ovlašćenja i trgovanje uticajem. Još se zvanično ne zna o kojim je krivičnim delima reč.

Spekuliše se, međutim, da se istraga protiv Bandića, Ljubičića i Pripuza povezuje s poslovima zbrinjavanja otpada u korist Ciosa, malverzacijama sa zemljištem, ali i sumnjivim zapošljavanjima.

Navodno se istražuje i neplaćen porez za Bandićevu kampanju za predsednika Hrvatske 2009. godine, kada je u drugom krugu poražen od aktuelnog predsednika Ive Josipovića, kandidata Socijaldemokratske partije (SDP).

Hrvatska radiotelevizija javila je da je navodna meta istrage ugovor Grada s firmama u Pripuzovom vlasništvu, u vrednosti oko 7, 5 miliona kuna.

Ime Milana Bandića već godinama se povezuje s brojnim aferama u gradu, a na sve to uobičajeno je odgovarao, neka institucije rade svoj posao".

Da je Bandić pod istragom saznalo se sredinom ove godine kada je saborski Odbor za unutrašnju policiju i nacionalnu bezbednost proveravao postupanje policije prema bivšem ministru finansija Slavku Liniću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: