Student pozvan na saslušanje

Učesnik protesta na Filozofskom fakultetu Aleksandar Đenić pozvan je na saslušanje povodom incidenta u kom su studente napale maskirane osobe.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.10.2014.

11:56

Default images

Učesnik studentskog pokreta koji je organizovao protest na Filozofskom fakultetu Aleksanadar Đenić pozvan je na saslušanje zbog incidenta u kom su studente napale maskirane osobe sa nacističkim obeležjima.

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), čiji je Đenić prvi sekretar, saopštio je da su Đenića i njegovu devojku 11. oktobra apali pripadnici organizacije "Srbska akcija" dok su se nalazili na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Kako se navodi, Đenić je u pokušaju da odbrani devojku, lakše povredio jednog od fašističkih napadača zbog čega je uhapšen.

On je pozvan na saslušnje u sredu, 29. oktobra.

"Pokretanje krivične prijave protiv Đenića i tretiranje fašističkih napadača kao žrtava nedopustivo je i nepravedno", navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zatraženo je objašnjenje kako napreduje istraga i kada će biti uhapšeni napadači na studente koji su protestovali na Filozofskom fakultetu.

Jednom učesniku protesta nanate su povrede, a napadači su studentima ukrali jaknu i novčanik sa dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: