Uhapšen gradonačelnik Zagreba

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uhapšen je danas, saznaje hrvatski "Jutarnji list".

Izvor: index.hr

Nedelja, 19.10.2014.

18:44

Default images

Zagrebački gradonačelnik uhapšen je u nedelju poslepodne, potvrdio je za "Jutarnji.hr" izvor iz policije. U toku je pretres Bandićevog stana.

Osim Bandića, privedeni su i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i predsednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš.

Kako "Jutarnji" saznaje, nakon višemesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, koje su sproveli Uprava policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno tužilaštvo RH i USKOK, uhapšeno je više osoba.

Krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili veći broj koruptivnih krivičnih dela, zloupotrebe položaja i ovlašćenja i trgovanja uticajem, biće podnesena USKOK-u.

Hrvatska radio-televizija je u Dnevniku objavila da je Bandić uhapšen zbog spalionice i malverzacija u kampanji za predsedničke izbore pre nekoliko godina.

Portparolka gradonačelnika Zagreba Martina Šušnjara izjavila je Hini da nema informacije o navodnom hapšenju Bandića, rekavši da je on popodne "brao mahune u svom vrtu na Savici".

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, u akciji USKOK-a uhapšeno je 19 osoba.

Jednog od uhapšenih hrvatska policija uhvatila je na granici Hrvatske i Slovenije, a prema nezvaničnim informacijama reč je o gradonačelniku, prenosi "Indeks.hr".

Prema pisanju "Index.hr", RTL je javio da su policija i USKOK planirali akciju za sutra ujutro, ali da je Bandić saznao da se nešto priprema i pokušao da napusti Hrvatsku, pa je uhvaćen na graničnom prelazu Bregana.

Ko je Milan Bandić pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: